Om oss

Nallens förskola är en liten, mångkulturell förskola som ligger på Raus Plantering. Här gör barn och pedagoger tillsammans varje dag till ett lekande, lärande äventyr. Vi sätter språkutveckling i fokus och arbetar aktivt med litteratur för lärandet.

På Nallens förskola finns en barngrupp med barn som är 1-4 år gamla. Vi utformar vår innemiljö så att barnen kan utforska, upptäcka och utveckla förmågor, allt enligt läroplanen. Vi har små hörnor för matematik, teknik, naturvetenskap och bygg och konstruktion där vi bygger med olika slags material.

Vi har också ett rum avsett för vattenlek och en sandlåda inomhus. På detta sätt kan barnen alltid hitta något som fångar deras intresse. Här på Nallen finns det alltid tid för en kram och lite extra närhet för de barn som behöver.

Gården som vi har tillgång till är stor och inhägnad, med gott om plats för att till exempel lära sig cykla på trehjulingen. Här finns även sandlåda, gungor och rutschbana. I närheten av förskolan ligger Tallskogen. Dit tar vi oss en gång i veckan för att se vad naturen har att erbjuda.

Vårt närområde

I närområdet finns Raus Planterings skola, som är en F-6 skola, samt förskolorna Rosenknoppen, Nyponrosen, Pinjen, Tallkotten, Nallen och Viktoria förskola.

På området finns familjecentralen Kompassen dit du är välkommen tillsammans med ditt barn 0-6 år. Här kan du och ditt barn delta i olika aktiviteter, träffa andra föräldrar och barn
förskollärare, socialrådgivare och bvc-sköterska.